Villa Victoria

Loading Site ...

Ribolov za opuštanje

Naši događaji

Ribolov za opuštanje

 

Ribolov je sport koji opušta ljude od davnina. Pridružite se uz naše profesionalne ribolovce kroz jednodnevni ribolov na Jadranskom moru kraj Tučepa.

 

Ribolov je odličan sport za sve nakon stresnog radnog dana

 

Ribolov je jedna od najpopularnijih aktivnosti među ljudima koji žive u blizini rijeka i jezera. Iako je često mišljenje, da je ribolov sport za starije koji žele malo mira i kontakt s prirodom to nije slučaj. Sve više i više mladih ljudi odabire ribolov kao sport i neku vrstu hobija kako bi našli utočište od naporne i stresne svakodnevnice.

U ribolovu se angažira sve više i više amaterskih ribiča koji se ribolovom bave samo nekoliko puta godišnje. Ako ste i vi jedan od njih vjerojatno nemate sav pribor koji vam je potreban u ribolovu potreban, često se dogodi da se dio opreme i izgubi, pogotovo ako su dva ribolova udaljena po godinu dana.

Ribički štap je prvi i najskuplji dio opreme za amaterske ribiče ako se žele baviti ribolovom ozbiljno. On može biti različitih dužina i ovisi o vrsti ribolova i okolišu ribolova. Ako želite loviti u gusto obraslim područjima, velika palica će vam dosta otežavati. Za takve okoliše bolji je manji štap, koji neće biti dobar u čistim riječnim obalama gdje želite udicu baciti što dalje. S malim štapom vaš doseg će biti puno kraći.

Udica, je jedna od nužno potrebnih dijelova opreme bez koje neće biti moguće loviti ribu. Pri kupnji odaberite udicu veličine koja odgovara vrsti ribe koju želite loviti. Za manje ribe koristite manju udicu, a za veće veću. Također možete koristiti udice koje sadrže više kuka zajedno (blizanci, trojke). Prije ribolova provjerite da li je korištenje takvih udica dozvoljeno jer na većini rijeka nije.

Plovac je još jedan dio opreme za ribolov, koji nije nužno potreban. Za ribiče početnike plovci olakšavaju lov, dok ga iskusnu ribari najčešće ne upotrebljavaju.

Ako se do sada niste odlučili za ribolov sada je možda pravi trenutak da probate. U privatnom i poslovnom životu stres je čisto prisutan, a ovo je izvrstan način opuštanja. Ako želite ići u ribolov samo nekoliko puta godišnje kupite si dnevne ribolovne dozvole. Za one koji bi željeli loviti i češće, koliko god vam obaveze dopuštaju, najbolje je da polože ispit za ribiče i kupe godišnje ribolovne dozvole.